Presentació del llibre Construyendo mundos, Autismo, atención precoz y psicoanálisis. El caso Dídac

18/10/2017

Volem informar-vos que en el marc de les activitats organitzades per la Taula de Salut Mental de Sant Boi per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, el proper dimecres 18 d’octubre tindrà lloc la presentació del llibre Construyendo mundos, Autismo, atención precoz y psicoanálisis. El caso Dídac, de Cecilia Hoffman.

Lloc: Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Dia: 18 d’octubre de 2017
Hora: 19h
 
Amb la participació de:
 
- Salud González
Regidora de Benestar Social i Salut Comunitària – Ajuntament de Sant Boi.
 
- Begoña Ansorena
Psicòloga del CDIAP de Sant Boi i membre de TEAdir.
 
- Marta Gutiérrez
Psicòloga del CDIAP de Sant Boi i membre de la Junta de Govern de l’Associació Catalana d’Atenció Precoç (ACAP).
 
 
Es tracta, malauradament, d’un llibre pòstum, perquè l’autora ja no és entre nosaltres, però és també un preciós llegat, producte de la seva dedicació a la clínica de l’autisme, de la que havia testimoniat àmpliament en cursos, presentacions de casos i articles.
El fil conductor de Construyendo mundos és el tractament de Dídac, un nen autista que tenia un any i set mesos quan els seus pares i ell varen tenir la primera trobada amb l’autora. Al llarg del text, Cecilia Hoffman exposa amb claredat com es van articular els diversos moments d’un tractament al final del qual, en Dídac –que havia arribat envaït per l’angoixa, fugint de sí mateix, de la paraula, dels altres- havia pogut construir un mon habitable, humanitzat, en el que hi havia lloc per al joc, el saber, la paraula, el riure...
Construyendo mundos és també un text que l’autora va voler que fos accessible a un públic ampli i divers, i inclou nombroses indicacions adreçades a professionals que atenen nens autistes en l’àmbit educatiu.
 
Ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència.
 
Ben cordialment,
 
 
L’equip del CDIAP de Sant Boi